opleidingen

De One Seven® Academy biedt een drietal verschillende train-de-trainer opleidingen aan.

Al deze trainingen bestaan uit een theoretisch gedeelte ondersteund door divers beeldmateriaal en een praktijkgedeelte, waarbij de instructeurs na uitleg geacht worden om onder begeleiding en toezicht van een Master Instructeur één of meerdere instructies te verzorgen. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers voldoende informatie en kennis krijgen is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 10 deelnemers. Op speciaal verzoek is het ook mogelijk een geheel brandweerkorps of organisatie door de One Seven® Academy te laten trainen in het juiste gebruik van One Seven®.Basic Training

De Basic Training is een 2-daagse training, waarbij een theoretische uitleg over One Seven® en het gebruik ervan wordt gegeven. Daarnaast komen zaken als het juiste straalpijpgebruik aan de orde en worden diverse “warme” trainingsscenario’s uitgevoerd zoals de deurprocedure, de autobrand, maar ook bijvoorbeeld de defensieve buiteninzet. Op aanvraag is deze training nog aan te vullen met 1 extra dag waarin meer uitleg en informatie zal worden gegeven over het brandverloop.


Download Basic Training leaflet »

Basic Training

Advanced Training

De nadruk bij de 2-daagse Advanced Training ligt op het trainen van reeds gecertificeerde One Seven® instructeurs in meer complexe scenario’s, die in de praktijk kunnen voorkomen. Denk hierbij aan scenario’s as de zolder- of kelderbrand, maar ook aan de (onder-) geventileerde woningbrand en de vloeistofbrand.


Download Advanced Training leaflet »

Advanced Training

Refresher Training

Om ervoor te zorgen dat de kennis van het gebruik van One Seven® binnen een brandweerkorps of organisatie up-to-date blijft, worden alle gecertificeerde One Seven® instructeurs geacht iedere 2 jaar een zogenaamde Refresher Training te volgen. Tijdens deze training worden hun eerder aangeleerde vaardigheden getoetst en eventueel bijgestuurd en worden nieuwe ontwikkelingen met hen gedeeld.

Refresher Training

Gebruikerstraining

De gebruikerstraining voor een geheel brandweerkorps of organisatie welke op speciaal verzoek kan worden verzorgd, wordt qua inhoud tezamen met opdrachtgever samengesteld.

Gebruikerstraining